Judaizmus a táborban

Szarvason kiemelt figyelmet fordítunk a zsidó tartalom oktatására különböző programokon és informális oktatáson keresztül:

  1. Vallás gyakorlatban: A táborban lehetőség van reggeli  imákon  és szombat fogadáson való részvételre és a zsidó ünnepek közelebbről  megismerésére. A nyár folyamán néhány turnusban Bat és Bar Mitzvah ünnepségeket szervezünk a táborozók és dolgozók számára.
  2. Oktatás: Szarvason a zsidó történelem, hagyományok, és vallási szokások fontos részét képezik a programoknak. A táborozók különböző foglalkozásokon és feladatokon vehetnek részt, ahol közelebbről megismerhetik a zsidó kultúrát.
  3. Zsidó és Izraeli kultúra: A zsidó kultúra különböző aspektusai, például a zene, a tánc, és művészet, mind megtalálhatók a tábor programjai között. A táborozók részt vehetnek hagyományos Izraeli táncok tanulásában, zsidó ételek kóstolásában és héber dalok éneklésében és még sok más 
  4. Közösségépítés: A közösségi élmények, mint a csapatépítő játékok, beszélgetések, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a táborozók erősebb kötődést érezzenek a zsidó közösséghez és identitásukhoz. Ezzel segítve, hogy a fiatalok megtalálják a helyüket a zsidó közösségben a táboron belül és kívül is.
  5. Tábor téma: Minden nyárnak van egy témája,, amelyen keresztül a táborozók felfedezik a zsidóság különböző aspektusait. Ezt a témát lebontjuk napokra és új módon kel életre, és segít a táborozóknak mélyebben megérteni és átélni zsidó örökségüket.

További információkért a zsidóságról a táborban kattints ide