Zsidó fiatalság és identitás

Tudjuk, hogy zsidónak lenni nem ugyanazt jelenti mindenkinek, és ez különösen igaz Szarvasra. Legyen szó kulturális vagy hagyományos, vallásos vagy kíváncsi megközelítésről, garantáljuk, hogy Szarvason minden táborozó otthon érezheti magát és találhat magánakat tanulnivalót.

A szarvasi tananyagot úgy alakítottuk ki, hogy jól érthető, elgondolkodtató és szórakoztató legyen. A vallási hagyományok ennek csak egy részét képezik; a táborozókat arra ösztönözzük, hogy gondolkodjanak a szokásos kereteken túl - a zsinagógán kívül is -, és merítsenek inspirációt a zsidó kultúra és történelem teljes spektrumából, miközben felfedezik, mit jelent számukra a zsidóság.

Szarvasnak minden nyáron van egy dedikált témája, amelyen keresztül a táborozók megismerhetik a zsidó vallást. Ez a téma minden nap új módon kel életre. A napi programok egymásra épülve, egy zsidó történetet/utat alkotnak, amely természetes módon vezeti a táborozókat saját zsidó identitásuk megértéséhez, és ahhoz, hogyan alkalmazhatják azt mindennapi életükben.