110% Fun

GY.I.K.

Milyen hosszú egy turnus?

2023-ban a turnusaink 12 naposak, vasárnaptól péntekig tartanak. Az egyhetes turnusok pedig vasárnaptól vasárnapig tartanak.

Hányan vannak egy turnusban? Korcsoportban? Szobában?

Minden nemzetközi turnusba kb. 300-320 gyermeket várunk. Egy korcsoportban a jelentkezéstől függően 50-150 gyerek közötti létszám is lehet. A szobákban a táborozóink 4-6-8-12 fős csoportokban helyezkednek el.

Lehet-e a gyermekem a barátjával egy szobában, vagy egy buszon?

Lehet, amennyiben azonos neműek és egy korcsoportba is tartoznak. A buszokra a beosztást automatikusan, korcsoportonként készítjük, a turnust megelőző héten. A leutazás alatt általában az egy korcsoportba tartozók utaznak egy buszon. Az utazásra jogosító beszállók letölthetővé válnak egy héttel indulás előtt a regisztrációs rendszeren belül, de ezzel egyidőben postán is küldjük. A korcsoportvezetőink mindenféle kérdésre készséggel válaszolnak a busz indulásánál.

Milyen a szállás?

Három különböző szállás fajtánk van. A szobák kapacitása 4 és 12 fő között van. A gyermekek elhelyezése függ a korcsoport számától, a nemek arányától és az országok / korcsoportok preferált elhelyezkedésétől. A szállás fajtáját nem befolyásolja a részvételi díj vagy a származási ország - mindenkinek azonos, legjobb minőségű ellátást igyekszünk biztosítani. Szobáink nem koedukáltak.

Kik vigyáznak a gyermekemre napközben?

A táborozókkal a legtöbbször a madrichjaik (ifjúsági vezető) vannak. A madrichokat egy kétéves képzési programon képezzük, amelyre szabadon jelentkezhet minden 16. életévét betöltött táborozó. Ezen felül a több éves tapasztalattal rendelkező korcsoportvezetők, koordinátorok, szakoktatók, úszómester, orvosok és nővérek felügyelnek a gyerekekre.

Mi a madrich/gyerek arány?

Az ifjúsági vezető - gyermek arányt befolyásolja a táborozó kora - minél fiatalabb, annál kisebb csoportokban foglalkozunk velük, vagyis ilyenkor az arány megnő. Pl. a Negev (6-9 évesek) korcsoportban, egy csoportban 8-10 gyerekkel két ifjúsági vezető foglalkozik, míg a Hermonban (16 - 18 évesek) akár 20-25 táborozó is lehet egy csoportban két ifjúsági vezető irányításával.

Van orvos a táborban?

Igen. A táborban 24 órás orvosi ügyelet van. A táborban felszerelt orvosi rendelő működik. A jelentkezéskor a megjegyzés rovatban is lehetőség van üzenni a tábori orvosoknak.

Naponta hányszor esznek a gyerekek?

A táborban napi négyszeres étkezést biztosítunk - hármat ebédlőben, az uzsonnát (ami lehet sütemény, gyümölcs, stb.) pedig azon kívül.

A gyermekem speciális étrendet követ. Mi a teendőm?

Kérjük, mindenképpen jelezze ezt a jelentkezési lap kitöltésekor a megfelelő rovatban, hogy fel tudjunk rá készülni.

Mit érdemes mindenképpen bepakolni?

 • TAJ kártya vagy annak másolata,
 • egyéni tisztálkodási és higiéniai felszerelés,
 • törölköző,
 • fürdőruha,
 • a sportfoglalkozáshoz megfelelő öltözék (váltócipő, sort...),
 • legalább két szett, szabadtéri (esti) foglalkozásokhoz megfelelő öltözék (zárt pulóver, hosszúnadrág, esőálló zárt cipő...),
 • a Sábát tiszteletének megfelelő öltözék (fehér ing, fiúknak öltönynadrág, lányoknak szoknya...), a szombatfogadó istentiszteleten elvárjuk a táborozóktól, hogy ünnepélyesebb, elegánsabb és nem kirívó öltözékben legyenek, tiszteletben tartsák, hogy ez egy vallási szertartás. Azok a táborozók, akiknél nincs ilyen öltözék rosszul érezhetik magukat ezen az alkalmon.
 • fiúknak kipa,
 • sapka és fényvédő krém az erős napsütés ellen,
 • kulacs (a táborban több helyen található ivókút illetve ízesített vizek és limonádé),
 • esős időjárásnak megfelelő ruházat (esőkabát),
 • szúnyog- és kullancsriasztó spray.


Kérjük, hogy mobiltelefont és egyéb nagyobb értékeket a táborozók ne hozzanak magukkal, mert ezekért nem tudunk felelősséget vállalni! A táborban van zárható értékmegőrző, amelyben a táborozó a madrichja segítségével bármikor elhelyezhet értékeket.

A táborban van büfé? Mennyi pénzt adjak gyermekemnek?

A táborban van büfé, ahol nassolnivalók, üdítők és alapvető higiéniai eszközök kaphatóak. A büfé az étkezések előtt egy órával bezár és csak azok után nyit ki. A tábor ideje alatt szervezett kirándulások, belépők mind benne vannak a táborozás árában, külön költségek nem lépnek fel. Lehetőség van emléktárgyak vásárlására, a táborban található Szarvas Shopban. Az anyagiakhoz nem tudunk pontos tanácsot adni, de valahol a napi egy - két nasi áránál húznánk meg a határt. 8000-10000 Ft-al nagyon nem lehet mellélőni. Amennyiben emlék/ajándéktárgyakat is venne a gyermek, akkor ennél magasabb összeggel érdemes számolni. Mindkét kioszkban lehet kártyával is fizetni! Ahogy a nagyobb értékekért, ezért sem tudunk felelősséget vállalni. A táborban van zárható értékmegőrző, amelyben a táborozó a madrichja segítségével bármikor elhelyezhet értékeket.

Mi van, ha időközben haza akar menni a gyermekem?

A kisebbeknél néha előfordul, hogy a szülő hiánya erősebb, mint a tábori élmények hatása. Korcsoportvezetőink rendelkeznek elég tapasztalattal, hogy ezt kezelni tudják. Természetesen a szülő, ha úgy gondolja, a turnus vége előtt is hazaviheti gyermekét. Sokszor előfordul, hogy a szülőnek jobban hiányzik gyermeke, mint fordítva, ezt a gyermek is érzi. Kérjük, legyen a segítségünkre, és nyugodtan hagyja a gyermekét táborozni - a legjobb kezekben van, jól fogja magát érezni!

Hogyan tudom elérni a gyermekemet?

Amennyiben küldött gyermekével telefont a táborba (amit erősen nem ajánlunk), az étkezések utáni szünetekben van egy rövid szabadidejük, amelyben el tudja érni. Ennek ellenére kérjük, legyen segítségünkre és nyugodtan hagyja gyermekét táborozni - a legjobb kezekben van! Amennyiben nem telefonál, jól érzi magát!

Meg tudom látogatni?

A táborozók és a tábor dinamikája érdekében a látogatási nap kizárólag a tábor nyolcadik napja, vasárnap. A vendégeket szeretettel várjuk, de a látogatók csak 13 és 18 óra között tartózkodhatnak a tábor területén. A táborozókat a tábor területéről csak törvényes képviselő viheti ki, aláírt kilépővel. Amennyiben más hozzátartozó, rokon, ismerős szeretne a táborozóval távozni, az minden esetben csak a törvényes képviselő írásos engedélyével történhet. A látogatók neveit utólag ezen az email címen keresztül tudjátok elküldeni: látogatók kukac szarvas pont camp. A látogatónapon kívüli látogatásra a tábor vezetősége adhat engedélyt. Ebben az esetben a vendég előzetes egyeztetés alapján tartózkodhat a tábor területén.

A tábor kóser, illetve megtartja a Sábátot?

Igen. A tábor szemléletében nyitott és pluralista. Bármilyen zsidó irányzatból érkezőket fogadunk, mert fontos számunkra, hogy mindenki otthon érezhesse magát, bármilyen környezetből jön, legyen az a világi vagy vallásos. Ezt elősegítve, a táborban kóser étkezést biztosítunk, illetve nyilvánosan megtartjuk a Szombatot.

Nem vagyunk vallásosak, a gyermekem nem rendelkezik zsidó tudással...

Sok olyan táborozónk van a világ minden tájáról, akik Szarvason kapják meg zsidóságuk alapjait. Kiemelt céljaink között szerepel, hogy a táborozóink tanuljanak a zsidó kultúráról, hagyományainkról és a saját útjukon kezdjék el építeni a zsidó identitásukat. Sok táborozónak itt van az első Sábát élménye.

Milyen egy tipikus nap a táborban?

  7:30 - Ébresztő
  8:20 - Csoportos vagy korcsoportos MiFi (mini mifkád)
  8:30 - Mifkád
  8:45 - Reggeli
  9:30 - Peula
  10:30 - Sport
  11:30 - Madrich Time
  12:30 - Ebéd
  15:00 - Ének
  16:00 - Tánc
  17:00 - Kézműves foglalkozás
  19:00 - Vacsora
  ~20:30 - Esti program
  22:00 (6-9), 23:00 (10-12) és 23:30 (13-18) takarodó

További foglalkozások: kalandpark, csapatépítő játékok, biciklizés (az idősebb korosztályoknak), medence, mifgashim, projekt, párdesz, zsinagóga látogatása, kenuzás, mászófal, csúszópálya, múltkutatás, arborétum látogatás, kiállítások (a táborban), múzeum (a táborban), tábortűz, pita készítés, stb.