Szarvastábor - Szülői GY.I.K.

Szülői GY.I.K.

A leggyakrabban felmerülő kérdésekből szedtünk össze egy csokornyit. Szép lett.
Milyen hosszú egy turnus?
A turnusaink 12 naposak, vasárnaptól péntekig tartanak. Az idén először kipróbálásra kerülő egyhetes turnusunk vasárnaptól vasárnapig tart majd.

Hányan vannak egy turnusban? Korcsoportban? Szobában?
Minden nemzetközi turnusba kb. 400-450 gyermeket várunk. Egy korcsoportban a jelentkezéstől függően 50-150 gyerek közötti létszám is lehet. A szobákban a táborozóink 4-12 fős csoportokban helyezkednek el.

Lehet-e a gyermekem a barátjával egy szobában, vagy egy buszon?
Lehet, amennyiben azonos korcsoportbeliek. A busz beszálló kártyát előzetesen (kb. egy héttel indulás előtt) postán küldjük meg. A korcsoportvezetőink mindenféle kérdésre készséggel válaszolnak a busz indulásánál.

Milyen a szállás?
Három különböző szállás fajtánk van. A szobák kapacitása 4 és 12 fő között van. A gyermekek elhelyezése függ a korcsoport számától, a nemek arányától és az országok / korcsoportok preferált elhelyezkedésétől. A szállás fajtáját nem befolyásolja a részvételi díj vagy a származási ország - mindenkinek azonos, legjobb minőségű ellátást igyekszünk biztosítani. Szobáink nem koedukáltak.

Kik vigyáznak a gyermekemre napközben?
A táborozókkal a legtöbbször a madrichjaik (ifjúsági vezető) vannak. A madrichokat egy kétéves képzési programon képezzük, amelyre szabadon jelentkezhet minden 16. életévét betöltött táborozó. Ezen felül a több éves tapasztalattal rendelkező korcsoportvezetők, koordinátorok, szakoktatók, úszómester, orvosok és nővérek felügyelnek a gyerekekre.

Mi a madrich/gyerek arány?
Az ifjúsági vezető - gyermek arányt befolyásolja a táborozó kora - minél fiatalabb, annál kisebb csoportokban foglalkozunk velük, vagyis ilyenkor az arány megnő. Pl. a Negev (7-10 évesek) korcsoportban, egy csoportban 8-10 gyerekkel két ifjúsági vezető foglalkozik, míg a Hermonban (17 - 18 évesek) akár 20-25 táborozó is lehet egy csoportban két ifjúsági vezető irányításával.

Van orvos a táborban?
Igen. A táborban 24 órás orvosi ügyelet van. A táborban felszerelt orvosi rendelő működik. A jelentkezéskor a megjegyzés rovatban is lehetőség van üzenni a tábori orvosoknak.

Naponta hányszor esznek a gyerekek?
A táborban napi négyszeres étkezést biztosítunk - hármat ebédlőben, az uzsonnát (ami lehet sütemény, gyümölcs, stb.) pedig azon kívül.

A gyermekem speciális étrendet követ. Mi a teendőm?
Kérjük, mindenképpen jelezze ezt a jelentkezési lap kitöltésekor a megfelelő rovatban, hogy fel tudjunk rá készülni.

A táborban van büfé? Mennyi pénzt adjak gyermekemnek?
A táborban van büfé, ahol nassolnivalók, üdítők és alapvető higiéniai eszközök kaphatóak. A büfé az étkezések előtt egy órával bezár és csak azok után nyit ki. A tábor ideje alatt szervezett kirándulások, belépők mind benne vannak a táborozás árában, külön költségek nem lépnek fel. A recepción lehetőség van tábori reklámajándékok vásárlására. Az anyagiakhoz nem tudunk pontos tanácsot adni, de valahol a napi egy - két nasi áránál húznánk meg a határt. Ahogy a nagyobb értékekért, ezért sem tudunk felelősséget vállalni. A táborban van zárható értékmegőrző, amelyben a táborozó a madrichja segítségével bármikor elhelyezhet értékeket.

Mi van, ha időközben haza akar menni a gyermekem?
A kisebbeknél néha előfordul, hogy a szülő hiánya erősebb, mint a tábori élmények hatása. Korcsoportvezetőink rendelkeznek elég tapasztalattal, hogy ezt kezelni tudják. Természetesen a szülő, ha úgy gondolja, a turnus vége előtt is hazaviheti gyermekét. Sokszor előfordul, hogy a szülőnek jobban hiányzik gyermeke, mint fordítva, ezt a gyermek is érzi. Kérjük, legyen a segítségünkre, és nyugodtan hagyja a gyermekét táborozni - a legjobb kezekben van, jól fogja magát érezni!

Hogyan tudom elérni a gyermekemet?
Amennyiben küldött gyermekével telefont a táborba (amit erősen nem ajánlunk), az étkezések utáni szünetekben van egy rövid szabadidejük, amelyben el tudja érni. Ennek ellenére kérjük, legyen segítségünkre és nyugodtan hagyja gyermekét táborozni - a legjobb kezekben van! Amennyiben nem telefonál, jól érzi magát!

Meg tudom látogatni?
A táborozók és a tábor dinamikája érdekében a látogatási nap kizárólag a tábor nyolcadik napja, vasárnap. A vendégeket szeretettel várjuk, de a látogatók csak 13 és 18 óra között tartózkodhatnak a tábor területén. A táborozókat a tábor területéről csak szülő vagy nevelő viheti ki, aláírt kilépővel. Amennyiben más hozzátartozó, rokon, ismerős szeretne a táborozóval távozni, az minden esetben csak szülői vagy nevelői engedéllyel történhet.
A látogatónapon kívüli látogatásra a tábor vezetősége adhat engedélyt. Ebben az esetben a vendég előzetes egyeztetés alapján látogatókártyával tartózkodhat a tábor területén.

Nem vagyunk vallásosak, a gyermekem nem rendelkezik zsidó tudással...
Sok olyan táborozónk van a világ minden tájáról, akik Szarvason kapják meg zsidóságuk alapjait. Kiemelt céljaink között szerepel, hogy a táborozóink tanuljanak a zsidó kultúráról, hagyományainkról és a saját útjukon kezdjék el építeni a zsidó identitásukat. Sok táborozónak itt van az első Sábát élménye.